Skip to main content

button avontuurlijk

button avontuurlijk

VEEL GESTELDE VRAGEN

Algemeen
Kan ik als bedrijf onderdeel uitmaken van een speur-/puzzelroute?
In de route worden tips over de bestemming opgenomen. Ook bedrijven kunnen zo onder aandacht van de deelnemers worden gebracht. Geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kan er ook een route voor onze bestemming ontwikkeld worden?
Dat kan zeker. Geef je interesse door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Zijn de routes ook geschikt voor onderwijsdoeleinden?
De routes zijn erg educatief en daarmee ook interessant voor het onderwijs voor leerlingen uit de laatste jaren van het basisonderwijs, het VMBO, HAVO en VWO.

Vooraf/voorbereiding

De lengte van de route verschilt per bestemming. Gemiddeld is een route ongeveer 3 à 4 kilometer lang. Tezamen met de speurtijd, het oplossen van de opdrachten en het tot je nemen van de achtergrondinformatie bent je ruim twee uur met een route bezig. Uiteraard afhankelijk van je tempo.
Ja dat kan. Het aantal spelers waarmee je de route loopt kan je zelf bepalen.
Nee dat hoeft niet. Voor onze routes hoef je je niet aan te melden of te reserveren. Simpelweg de app downloaden, naar het startpunt van de route gaan en beginnen. Verder wijst alles zich vanzelf.
Zeker. Degene die de route op zijn telefoon heeft aangeschaft fungeert als spelleider en kan de relevante aanwijzingen met de andere spelers delen. Uiteraard kan je ook meerdere routes aanschaffen en de groep opsplitsen.
Het mooie van de routes van City Sherlocks is dat je zelf kan bepalen op welk gewenst moment je een route wilt starten.
Nee, volg de aanwijzingen in de app en de route wijst zichzelf.
Nee, volg de aanwijzingen in de app en de route wijst zichzelf.
Elke dag van de week en ook op feestdagen.
Dit verschilt per bestemming, de route en de omvang van de festiviteit. Als er festiviteiten/evenementen zijn waardoor straten afgesloten of druk bezet zijn dan is ons advies de route op een ander moment te lopen.
Ja hoor! Door het lopen van de route ontdek je op een geheel andere wijze de jouw bekende bestemming. De route leidt zeker naar ook nog voor jou onbekende plekjes en wetenswaardigheden over de bestemming.
De routes kunnen in elk jaargetijde gelopen te worden.
Ja dat kan. U moet de route wel beginnen op het aangegeven startpunt.
Nee, je loopt de route in je eigen tempo. De uitdaging zit in het vinden van de route/de aanwijzingen en het oplossen van de diverse opdrachten.
Via aanwijzingen moet je de route vinden. Tijdens de route krijg je zoekopdrachten, kennisvragen, foto-opdrachten en/of rekenvragen. Aan het eind van de route moeten via de verkregen aanwijzingen en hints de eindopdrachten van de bestemming worden opgelost.
Jazeker. De route bevat voor elk wat wils. Jonge kinderen kunnen helpen met het vinden van de route en de zoekopdrachten. Ook een deel van de kennis- en rekenvragen zijn geschikt voor kinderen en kunnen uiteraard altijd als team worden opgelost. De in de route gedeelde achtergrondinformatie is interessant voor jong en oud.
Ja alle routes zijn voor rolstoelen en/of scootmobielen begaanbaar.
Ja, dit moet. Daarom is gekozen voor een centraal gelegen goed bereikbaar startpunt.
Ja dat kan. De starttijd kan je zelf bepalen. Hou er met het startmoment wel rekening mee dat sommige aanwijzingen in het donker minder goed vindbaar zullen zijn.
De routes doorkruizen altijd het (oude) centrum van een bestemming en voeren je langs de hoogtepunten en de unieke bijzonderheden. Ook is in de route achtergrondinformatie opgenomen. Zo kom je al speurend meer over de bestemming te weten en kom je op de leukste plekjes.
Een voldoende opgeladen smartphone is voldoende. Zie ook de antwoorden op de veelgestelde vragen onder het kopje techniek.
Nee. Elke bestemming en route is uniek. De speuraanwijzingen en opdrachten verschillen per route. Zo is het elke keer weer de uitdaging om aan de hand van de aanwijzingen de juiste route te vinden. Uiteraard verschilt ook de in de route opgenomen achtergrondinformatie per bestemming.

Onderweg/tijdens de route

Ja dat kan, maar sluit de route niet af. Een eenmaal afgesloten route kan niet meer herstart worden.
Nee, ook wanneer je een opdracht niet kunt oplossen kun je door. Het is altijd mogelijk om de slotopdracht te kunnen spelen en oplossen.
Tijdens het spelen kunnen in de app zelf (onderaan elk scherm) fouten in de route rechtstreeks aan City Sherlocks worden gemeld.

Techniek en betaling

Download en open de City Sherlocks app, selecteer de gewenste route en kies voor “volledige route kopen”. Je wordt dan automatisch naar de door jou ingestelde betaalmethode van de Google Play Store of de App Store doorgeleid en kan via de telefoon betalen. Mocht je dit nog niet hebben ingesteld zie voor Apple: (support.apple.com/billing) en voor Google: (support.google.com/googleplay/answer/4646404?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=en).
Dat kan bij Google Play Store of de App Store omdat daar de route wordt aangeschaft en betaald.
Dan is waarschijnlijk de app niet up-to-date. Ga naar de App Store of naar de Google Play Store om de City Sherlocks app te updaten. Je kan in de stores ook instellen dat de app automatisch geupdate wordt.
Nee niet constant. Wel om in het begin de beschikbare routes te downloaden. Na je keuze van de speurroute worden de route en de opdrachten gedownload. Uiteraard is ook verbinding met internet nodig bij het kopen van de route.
Nee, de app is alleen speelbaar op de smartphone.
De app werkt op alle smartphones met Android or iOS (Apple). Op Apple telefoons met IOS 14 en hoger (vanaf iPhone 7). Voor Androidtoestellen vanaf Android 5 en hoger.

Onze App

Geen gedoe met inloggen en printen
Gewoon/simpelweg de App openen, route uitkiezen en gaan. Open de City Sherlocks app, selecteer de gewenste route en kies voor volledige route kopen. Je wordt dan automatisch naar Google Pay of Apple doorgeleid en kan via de telefoon betalen. Degene die de betaling doet ontvangt de route op de telefoon. Op die telefoon wordt het route avontuur gespeeld.
Downloaden